Magazine Logo

Metaconfrontatieniveau

Ad de Gouw

Ouderschapskennis

'Heb jij die film ook gezien? Ik had er nooit naar toe moeten gaan. De hele nacht lag ik er wakker van en dacht: Wat zou ik in een dergelijke situatie hebben gedaan?' Als ouderbegeleider zoek je, samen met ouders naar antwoorden op hun vragen. Vragen waarmee ze worden geconfronteerd door gebeurtenissen in hun gezin en met hun kind. Je stelt vragen waardoor niet alleen jij als ouderbegeleider meer duidelijkheid krijgt, maar vooral de ouders zelf. Vragen die hen helpen om vanaf een afstand te kijken naar wat er zich allemaal afspeelt rond en met hun kind en rond en met henzelf. Maar realiseren we ons voldoende dat dit verre van gemakkelijk is? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website