Magazine Logo

Alledaags ouderschap - Verwarring door een tot bloei komende jonge zoon

Parel van Panama

Ouderschapskennis

In de gang van de basisschool van Tjeerd valt mijn blik op borstjes die eruitzien als kleine ijsbolletjes bij een meisje in groep 7. Mijn blik blijft aan de bolletjes kleven en met een licht gevoel van schaamte dwing ik mijn ogen naar haar gezicht. (Naar borsten staren is niet netjes.) Meisjes die ik vanaf de kleuterklas ken, veranderen nu in jonge vrouwen en puberteit wordt alom zichtbaar in de schoolgang als de jassen uitgaan, maar de prille borstjes vind ik lastiger te hanteren dan de gedaanteverwisseling van een paar jongens in de klas van Tjeerd. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website