Magazine Logo

Tandems van ervaringsdeskundigen en docenten zoeken, herkennen en overbruggen kloven tijdens het Tandemontwikkeltraject

PAULINA SEDNEY, LINDE REMMELINK & ELISA PASSAVANTI I.S.M. HERMAN EN LIDIE

Participatie

De laatste jaren is er een toename van betaalde en onbetaalde ervaringsdeskundigen in de beroepspraktijken van onder meer zorg, welzijn, hulp- en dienstverlening, en het hoger onderwijs. Deze ontwikkeling zorgt voor een nieuwe uitdaging: samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en professionals. Er zijn legio voorbeelden waaruit blijkt dat deze samenwerking niet vanzelfsprekend verloopt. Kloven tussen de wereld van de ervaringsdeskundige en die van de professional leiden dikwijls tot ingewikkeldheden in de samenwerking. Om deze impasse te doorbreken is in het najaar van 2014 in Amsterdam het tandemontwikkeltraject (TOT) gestart. Het TOT is een initiatief van het Instituut voor Gebruikersparticipatie en Beleid (IGPB) en de Hogeschool van Amsterdam, en is onderdeel van de Amsterdamse Wmo-werkplaats. Het TOT is geïnspireerd door de Opleiding voor Ervaringsdeskundigen in Armoede en Sociale Uitsluiting, die het IGPB samen met de LINK organiseert en waarvan het voortraject medio 2014 van start ging in Utrecht. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website