Magazine Logo

'We zeggen allemaal wel dat we aan rehabilitatie doen, maar is dat wel echt zo?'

ANNEMARIE ZIJLSTRA

Participatie

De Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) van GGZ Drenthe hoort bij de divisie Beveiligde Psychiatrie, die bestaat uit een keten van behandelvoorzieningen. De meest gesloten setting is de FPK: ongeveer 125 patiënten*) worden hier behandeld. Zeven afdelingen zijn gesloten, de vijf resocialisatieafdelingen zijn open. Daarnaast is er de Polikliniek waar mensen ambulante behandeling krijgen. Het forensisch ACT-team biedt preventie en nazorg. Ten slotte behoren Duurzaam Verblijf te Beilen en de Beter Leven kliniek in Assen ook tot de divisie Beveiligde Zorg. Christian Feij is klinisch psycholoog. Hij is werkzaam bij afdelingen De Sluis en Het Dok als hoofdbehandelaar en behandelend psycholoog. Jelmer Tichelaar is verpleegkundige en IRB-expert. Ook hij is werkzaam op afdeling De Sluis. In de FPK van GGZ Drenthe zijn de afgelopen vijf jaar negen hulpverleners opgeleid tot IRB-expert en maakt men serieus werk van de implementatie en borging van rehabilitatie in deze setting. Opmerkelijk genoeg om een gesprek aan te wijden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website