Magazine Logo

Inleiding op het thema

Pieter Remmerswaal

Ouderschapskennis

Er bestaan al vele jaren contacten van vrijgevestigde docenten ouderbegeleiding met diverse hogescholen en universiteiten. Er worden op hbo- en wo-niveau en op post-hbo-en post-master-niveau kortdurende lesmodulen aangeboden, maar van een structureel aanbod is nog geen sprake. Op 23 november 2007 organiseerde de faculteit Sociale Studies van Hogeschool Zuyd te Sittard samen met dit tijdschrift een studiedag met de titel ‘Ouderbegeleiding —> Hogeschoolwerk!’ Niet alleen het verschijnen van deel 7 van Handboek Methodische Ouderbegeleiding ‘Theorie en praktijk ter discussie’ van Alice van der Pas was aanleiding voor deze dag, zo betoogde Wim Goossens, gastheer namens de faculteit: ‘Bij zeer complexe ouder-kindproblematiek in het werkveld levert ouderschapstheorie en ouderbegeleidings-methodiek een belangrijke bijdrage.’ Daarbij neemt Hogeschool Zuyd het voortouw de literatuur in opleidingen en de Eurregio onder de aandacht te brengen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website