Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

2 VAN DE REDACTIE KOLOM 3 Bert Krapels, Dutch Disease THEMA 1: OPVOEDINGSONDERSTEUNING - WAT DOEN WE OUDERS AAN? 5 Mariette Hoogsteder, Inleiding op het thema 8 José van den Putte, Stevig ouderschap stimuleren in de praktijk 14 Jo Hermanns, Opvoedingsondersteuning die helpt 27 Ad de Gouw, Inleiding OnsKindje 29 Marcel de Beukeleer, OnsKindje 32 Margreth Hoek, Opvoeden leer je niet in je eentje RUBRIEK 45 Surf & Zap Ineke Huibregtsen, Ouders als bijzaak. THEMA II: OVER GLOEDNIEUWE GEZINSVORMEN EN HET BELANG VAN VERTELVERHALEN 47 Ineke Huibregtsen, Inleiding op het thema 48 Vivian Shapiro, Over gloednieuwe gezinsvormen en het belang van vertelverhalen 63 Interview met Vivian Shapiro, Het belang van verhalen èn griezelsprookjes RUBRIEKEN 68 Tussen Scylla en Charibdis Mariëlle Bruning en Doret de Ruyter, Kinderen beter beschermd en (grond)rechten van ouders 78 Wellesnietes | Herman Baartman, Enkele kanttekeningen bij het rapport: 'Kinderen eerst. * 82 In gesprek met een onderzoeker | Henny Bos, Lesbische moeders en hun kinderen hebben baat bij een netwerk van vergelijkbare gezinnen. LITERATUUR 87 Recensie - Alice van der Pas, Systeemtheoretisch bulletin, Themanummer Hechting 89 Notabene Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website