Magazine Logo

Kolom - Dutch Disease

Bert Krapels

Ouderschapskennis

Als in Utrecht vijftig mensen op een oude houten trap staan te springen en deze stort in, dan vraagt de journalist niet aan de slachtoffers hoe ze zo stom konden zijn om dat met zijn allen op zo’n gammele trap te doen. Nee, men gaat op zoek naar ‘de verantwoordelijke organisatie’. De schuldvraag ligt dan direct op tafel. Want iemand moet dit gedaan hebben. Duidelijk is ook dat dit niet zomaar een ongeluk was, dat het voorkomen had kunnen en moeten worden. Wanneer een man overlijdt tijdens de hitte van de Vierdaagse dan is de vraag niet wat iemand er toe beweegt om bij vijfendertig graden een mars te gaan lopen. Nee, we nagelen de organisatie aan de schandpaal. Zij, en niemand anders, zijn de schuld van het te warme weer. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website