Magazine Logo

Van de redactie

Ineke Huibregtsen

Ouderschapskennis

Wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat, staat de medische techniek ouders bij en is ook adoptie een alternatief. Is daarmee het probleem verholpen en alles weer normaal? ‘Nee’, betoogt Vivian Shapiro in het thema ‘Over gloednieuwe gezinsvormen en het belang van vertelverhalen Beide alternatieve procedures zijn niet alleen belastend en stressvol, het betekent ook veel voor de identiteit van de ouder. Vivian Shapiro sprak daarover tijdens de Lekkerkerker Lecture in Amersfoort in februari 2006. De tekst van die lezing en van het interview met haar vind u in dit nummer. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website