Magazine Logo

Een witte cursus en zwarte koffie

Birsen Akin

Ouderschapskennis

Birsen Akin herkent zich in de artikelen van Meurs, maar meent dat migratie niet altijd problematisch of traumatisch is. En haar bezwaar bij preventieprojecten is dat daar impliciet van uit lijkt te worden gegaan. Zij beschrijft haar ervaringen als allochtone ouderbegeleider in de omgang met autochtone en allochtone collega’s, en wat zij van elkaar kunnen leren. TrefWoorden: allochtone ouderbegeleider, mixcultuur Birsen Akin is maatschappelijk werker/ouderbegeleider, onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Adres: Neuhuyskade 40, 2596 XL Den Haag E-mail: B.Akin@rvdk.minjus.nl Inleiding Twee maanden geleden moest ik voor mijn werk bij de Raad voor de Kinderbescherming een cursus volgen. De naam van de cursus was ‘interculturele communicatie’. Dit is de nieuwe naam van een methodiek ‘werken met allochtone cliënten’. Gezien mijn afkomst — ik kom uit Turkije — en mijn eigen ervaringen in de Nederlandse samenleving vond ik het niet nodig om deze cursus te volgen, maar het was verplicht voor alle raadsonderzoekers. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website