Magazine Logo

Thema I:Toekomst is herkomst -werken met migrantenouders | Inleiding op het thema

Mariëtte Hoogsteder

Ouderschapskennis

Op 19 november 2004 vond in Amsterdam een studiedag plaats over het werken met migrantenouders, oftewel interculturele ouderbegeleiding. De studiedag was een initiatief van Alice van der Pas, door haar georganiseerd in samenwerking met Rino Noord-Holland. De centrale spreker was Patrick Meurs, als hoogleraar verbonden aan het Centrum voor Kinderpsychotherapie en Ontwikkelingsgerichte Interventie van de Katholieke Universiteit Leuven. Reeds twee keer eerder kwam u zijn naam tegen in Ouderschap & Ouderbegeleiding. In april 2001 wijdden wij een thema aan ‘Migranten - mensen met een geschiedenis’. Met zijn collega Gaston Cluckers leverde Meurs daaraan een bijdrage. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website