Magazine Logo

Een moeder klapt uit de school

Helmi van der Vos

Ouderschapskennis

Onze oudste dochter had het als kleuter redelijk naar haar zin op school. Ze kon prima meekomen, ging met een vast groepje kinderen om en bleek zeer slim te zijn. Ze had twee ervaren juffen, het was duidelijk welke juf wanneer voor de klas stond en de juffen leken goed te overleggen. Toch bleek het gedrag van mijn dochter regelmatig ‘onaangepast’ te zijn. En toen bleek ook dat de ene juf dit gedrag ongewenst en hinderlijk vond en op haar strepen bleef staan, terwijl de andere het meer als typisch voor dit kind benoemde en probeerde oplossingen te zoeken. Bij gesprekken met de ene juf voelde ik mij schuldig over het gedrag van mijn kind, bij de andere ervoer ik begrip en steun, terwijl zij ook van mij steun vroeg. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website