Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

VAN DE REDACTIE KOLOM Bert Krapels, Déja vu THEMA I: ‘UIT DE SCHOOL GEKLAPT’, OVER OUDERS EN LEERKRACHTEN Mirjam Lambermon, Inleiding op het thema Helmi van der Vos, Een moeder klapt uit de school Bert Krapels, Als school en ouders vuile was hebben Hanno van Dam, Een leerkracht klapt uit de school Nicole Hermans, Op zoek naar mijn positie: over ouderbegeleiding en systeemoptiek Alice van der Pas, Interview met Agnes de la Rie over school-maatschappelijk werk Daniel Frank, Alles tot hulp, niets tot hinder THEMA II: OUDERS IN MEDIA EN BELEID: BESTRAFT OF VERGETEN Mariëtte Hoogsteder, Inleiding op het thema Ineke Huibregtsen, Interview met Ton Huiskens over het plein als thermometer van de buurt Josephine Vogel, Interview met twee beleidsmakers over oudervriendelijk regeren Alice van der Pas, Hoe verzoeken van ouders om sterilisatie van hun verstandelijk gehandicapte kind werden weggemoffeld in een advies van de Gezondheidsraad RUBRIEKEN Surf & Zap | Ineke Huibregtsen, Hangouders Je naaste buur is beter dan je verre broer | Pui Fan Jiy, ‘Al voed je je kind 100 jaar op, dan nog zijn er 99 bezorgde jaren!’ Wellesnietes | Sleutelhangers en pennen om MEE te promoten In gesprek met een onderzoeker | Vivian Shapiro, ‘Verandering laat zich niet haasten LITERATUUR Essay | Ali De Regt, Gevoelens als commerciële instrumenten Recensies Chaim van Unen, De Professionals - Hulpverleners tussen kwetsbaarheid en beheersing G.H.F. van der Most, e.a. Hechting en therapeutischepleegzorg Notabene Summaries Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website