Magazine Logo

Epiloog — wordt vervolgd

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

De herinneringen van de door Boet geïnterviewde PSW’s zijn waarschijnlijk wat grijzig ingekleurd door hoe het na 1960 bergafwaarts ging met hun vak. Het werk dat zij met zoveel plezier hadden gedaan werd enkele decennia later van nul en generlei waarde geacht, en hun dierbare werkplek, het MOB, heette opeens een exclusief en eenkennig middenklasse-bastion te zijn. 1959 was het jaar waarin ik mijn loopbaan als ouderbegeleider begon, en mijn herinneringen zijn anders. Door omstandigheden heb ik in tien jaar tijd vier opleidingsbureaus van binnen leren kennen: twee in Amsterdam en twee in Den Haag, twee neutrale, één protestants-christelijk en één katholiek, en ik laafde me aan de kwaliteit van het teamwerk en genoot van de gedegen zorg die aan ouders werd besteed door groepjes, bekwame PSW’s aan wie de psychiaters-directeur graag de dagelijkse zaken overlieten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website