Magazine Logo

Bladeren

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

Een portret van een Engelstalig tijdschrift op het gebied van ouderschap en ouderbegeleiding Parenting - Science and Practice Onafhankelijk tijdschrift, uitgegeven door Lawrence Erlbaum Associates, 10 Industrial Ave., Mahwah NJ 07430-2262, USA. Verschijnt viermaal per jaar, totaal ongeveer 450 pp. exclusief advertenties. Prijs particulier abonnement: $50 ($80 in Europa). Voor meer informatie en samenvattingen van artikelen: www.parentingscienceandpractice.com Dit tijdschrift, gewijd aan de wetenschap en de praktijk van ouderschap, startte in 2001 en is het jongere zusje dat in de Inleiding tot dit nummer werd genoemd. De redactie ontving het allereerste nummer ter inzage toegezonden, en het vierde nummer van 2002. Hoewel het colofon ook maatschappelijk werkers tot de doelgroep van Parenting rekent, gaat het in deze twee nummers nergens over het vak ouderbegeleiding. Parenting is namelijk een geleerd zusje. Op het continuüm van concrete praktijk naar abstracte theorie bevindt het zich aan het andere uiteinde. Maar er is nu dus ook op academisch niveau wél belangstelling voor ouderschap. De hoofdredacteur, Marc H. Bornstein, was ook hoofdredacteur van het ‘Handbook of Parenting’ dat in 1995 uitkwam: vier delen vol zeer gedegen artikelen over talloze facetten van (vooral problematisch) ouderschap. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website