Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

ANTIEK & CURIOSA René A. Spitz, Hospitalisme VAN DE REDACTIE ARTIKELEN William R. Beardslee en Harriet L. MacMillan, Preventieve interventie voor kinderen van ouders met een depressie. Een praktijkvoorbeeld Frank Ainsworth, Zonder beschuldiging werken met gezinnen van kinderen en adolescenten in residentiële zorg Leon Kuczynski, Socialisatiedoelen en moeder-kindinteractie: strategieën voor gehoorzaamheid op lange en korte termijn Edward R. Shapiro, Over nieuwsgierigheid: de vorming van intrapsychische en interpersoonlijke grenzen binnen het gezin RUBRIEKEN Onderzoek onderzocht Mirjam Lambermon, Depressieve ouders: hoe hanteren hun kinderen de mogelijke tekorten in de opvoeding Het werk van Selma Fraiberg S. Fraiberg, V. Shapiro, V. Bennett, J. Pawl, Kortdurende crisisinterventie: twee praktijkvoorbeelden Bladeren Portret van het tijdschrift Parenting - Science and Practice, gewijd aan de wetenschap en de praktijk van ouderschap Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website