Magazine Logo

Van de redactie

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

De wens van de redactie om de lezers van dit tijdschrift in contact te brengen met buitenlandse publicaties over ouderschap en ouderbegeleiding resulteerde vorig jaar in het eerste zogenaamde /-nummer. De / staat voor ‘internationaal’. Op initiatief van de uitgever en tot vreugde van de redactie is het /-nummer vanaf dit jaar een vast onderdeel van het abonnement op Ouderschap & Ouderbegeleiding. Hieronder een overzicht van de inhoud van dit nummer en een antwoord op kritische brieven die wij ontvingen naar aanleiding van het eerste nummer Depressie bij ouders lijkt een rode draad in dit nummer. Des te fascinerender zijn de verschillen in de ideeën daarover en de benadering ervan in de verschillende bijdragen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website