Magazine Logo

Opgetekend - De handtekening

Janneke van Bockel

Ouderschapskennis

In de rubriek Opgetekend - de naam zegt het al - tekent ouderschapsdeskundige Janneke van Bockel de verhalen op van ouders die op haar pad komen. Ditmaal vertelt Mark Wijnen over het begin van het leven van zijn zoon Jasper, die door een zeldzaam syndroom meervoudig gehandicapt is. 'Alles leek in orde, toen onze oudste zoon Jasper was geboren. Maar met zes weken oud schoot hij in een salaamkramp, een extreme epileptische aanval. Zijn koppie knikte naar voren, hij verkrampte helemaal, werd blauw, de oogjes draaiden weg - ontzettend heftig om te zien bij zo’n kleintje. In het ziekenhuis werd al snel duidelijk dat Jasper een zwaar geval was. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website