Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

Inhoud Redactioneel Actief ouderschap, herstel en maatschappelijke participatie Peter van der Ende, Jooske van Busschbach en Charlotte Wunderink Beeld Van hokje naar open ruimte Olena Trompert Uit de marge: op inclusie gericht groepswerk met kwetsbare ouderen Gerda Scholtens IRB in beeld: een introductie in de IRB volgens de principes van de 'Yucelmethode’ Jos Dröes en Mehmet Yucel Naar een herstelgerichte voordeur Jeffrey van der Starre en Hester den Hartog Bijeenkomsten ART, de Active Recovery Triad Jos Dröes Vervolgconferentie Over de brug Anne-Marie van Bergen Treur!’ Symposium over 'depressie, rouw en verveling’ Bert van den Bergh Congres Herstelacademies Jos Dröes Boeken Handboek werken in de wijk | Lilian Linders Het hart van de zorg. Idealen en praktijken in de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Hafakker (1960-2010) | Detlef Petry Sociale dynamiek van de gemeentelijke politiek samenspel tussen lokale overheid en sociale professionals | Nico van Oosten Rehab Studiereis RACT Gotenborg, februari 2016. De ontdekking van het werken met resourcegroepen Saskia van der Wouden, Frits Bovenberg en Hans Kroon, m.m.v. Bram Berkvens, Job Mol, en Frits Dorleijn Uit het buitenland Kenniscentrum Phrenos signalee Jaap van Weeghel en Toine Ketelaars Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website