Magazine Logo

Congres Review: NVA Autisme congres op 7 en 8 oktober 2011

Jorieke Duvekot & Kirstin Greaves-Lord

WTA

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseerde 7 en 8 oktober 2011 voor het 7e jaar op rij het NVA Autisme Congres. Het programma was divers en interessant voor mensen met autisme, ouders, betrokkenen als ook voor professionals. Zes professionals belichtten uiteenlopende thema's op het gebied van autisme, zoals de huidige beeldvorming, erfelijkheid, comorbiditeit, angst en dwang bij autisme, mindfulness en mentale leeftijden. Hun presentaties zullen hieronder kort samengevat worden. Tijdens het congres was er aandacht voor autisme bij groepen die vaak onderbelicht worden, zoals ouderen en vrouwen. De voorzitter van het NVA, Jan van Bergen, benadrukte in zijn openingstoespraak dat de NVA een groeiende belangenvereniging is voor alle mensen met autisme en hun betrokkenen, ongeacht leeftijd, geslacht, ernst of intelligentie. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website