Magazine Logo

Nationaal Autisme Congres 2012

Anneke Louwerse, Kirstin Greaves-Lord

WTA

Het 12e Nationaal Autisme Congres, 16 maart 2012, werd gedomineerd door een tweetal rode draden. De eerste: empathie. In het voorliggende overzichtsartikel van Louwerse en Greaves-Lord, wordt met name aan dit onderwerp aandacht besteed. De tweede: vormen van intensieve begeleiding en behandeling. In het direct hierna volgende artikel, het verslag van een referaat van Jan-Pieter Teunisse over Levensloopbegeleiding. De dagvoorzitter Prof. Herman van Engeland opende het wetenschappelijke programma en kondigde de eerste spreker aan; Dr. Roza Hoekstra. Zij benadrukte in haar lezing de ‘heterogeniteit’ - oftewel de grote variatie - binnen het autismespectrum en gaf aan dat tweelingen familieonderzoek kan bijdragen aan het beter begrijpen van de oorzaken van kenmerken in dit brede autismespectrum. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website