Magazine Logo

Essay - It takes a village…

Marjon Donkers

Ouderschapskennis

De afgelopen maanden bracht ik af en toe bezoekjes aan een Eritrese moeder. Met haar vijf kinderen is zij onlangs bij mij in de buurt komen wonen. Een van de dingen die vluchtelingen met kinderen opvalt na aankomst in Nederland is hoeveel instanties en mensen zich hier ineens met hun kroost bezighouden. Ik vergezelde de Eritrese moeder enkele keren naar het consultatiebureau na een oproep voor een vaccinatie of controle van haar jongste kind. Zij is een pientere dame. Als alleenstaande moeder weet zij zich wonderwel staande te houden in dit land, waar zij acht maanden geleden – via vele omzwervingen met haar kinderen – is aangekomen. Het leven in Eritrea was een hel, zo vertelde ze mij. ‘Hier in Nederland kan ik eindelijk aan mijn leven beginnen.’ Zij is 32 jaar oud. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website