Magazine Logo

Ervaringen van ouders - Niet alleen

Maartje van Amsterdam

Ouderschapskennis

In de rubriek Opgetekend – de naam zegt het al – tekenen we in Ouderschapskennis ervaringen op van ouders. Ditmaal het verhaal van de moeder van een zorgintensief kind. ‘Ik zou zó graag eens een hulpverlener treffen die zegt: “Meid, ik weet het ook niet allemaal.”’ ‘Het wordt onwijs spannend of zijn indicatie verlengd wordt. Als hij terug moet naar regulier onderwijs, dan houd ik mijn hart vast. Hier krijgt hij logopedie, komt er regelmatig een kno-arts langs, worden er gehoortesten afgenomen, krijgt hij fysiotherapie en zelfs de CJG-arts komt langs op school. Top toch?’ zegt ze lachend. ‘Ik zou niet weten hoe ik dat allemaal zelf voor elkaar moet krijgen. En hij is hier zó blij. Dat geeft mij rust. Een nieuwe school betekent verandering en dat maakt me onrustig. Mensen weten niet wat een zorgintensief kind allemaal vraagt van een ouder. En naast de zorgen om dat ventje heb ik ook nog een baan, een man en een ander kind dat mijn aandacht vraagt.’ Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website