Magazine Logo

Ervaringsdeskundigheid vraagt om creatieve vormen van kennisontwikkeling

Kike de Jong

Participatie

We beginnen de conferentie met een lied. Vierhonderd stemmen klinken in canon harmonisch samen. Zorgprofessionals, onderzoekers, cliënten, managers komen bij elkaar rond het thema ervaringsdeskundigheid. Vierhonderd mensen met verschillende meningen, verhalen en ervaringen. Deze ervaring maken we samen. Het ritme klinkt als een gezamenlijke hartslag door de zaal: ‘The rhythm of life’. Mensen kijken elkaar lachend aan. Lijven deinen mee in het ritme. De energie stroomt. Onze stemmen resoneren met elkaar in de ruimte. Aan het eind van de conferentie klinkt diezelfde hartslag. Een begeleider met ervaringsdeskundigheid deelt in een spoken word zijn ervaringen met ontwrichting en herstel. De performance is meer dan een verhaal. Het woordenspel is een hartenkreet die binnenkomt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website