Magazine Logo

Reisverslag Israël

Lisette van der Meer

Participatie

Het is juli 2018 en ik zit in het vliegtuig naar Israël! Niet zomaar op vakantie, ik ga naar een kleinschalige workshop georganiseerd vanuit de Bar Ilan Universiteit in Tel Aviv. Ik ben daar niet de enige internationale gast, maar in goed gezelschap van diverse onderzoekers/clinici uit Nederland, Amerika, Duitsland, Italië en Israël. Samen zullen we ons gedurende drie dagen buigen over thema’s die zijn gerelateerd aan herstel bij mensen met een psychische kwetsbaarheid, in het bijzonder mensen met een ‘ernstige psychische aandoening’. Ik verheug me er enorm op omdat het niet de minsten zijn die daar een presentatie houden! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website