Magazine Logo

‘Eet Smakelijk’

Henk Manschot

Waardenwerk

Michiel Korthals is een bevlogen morele en sociale filosoof die in praktijk brengt wat hij tot kernopdracht van zijn boek maakt: ‘De plicht tot goed eten en eten maken’. Dat blijkt uit de vele interviews die na publicatie verschenen, onder andere in de NRC en de Volkskrant. Goed koken en lekker eten is een kunst die hij met liefde beoefent. Maar Korthals gaat verder. In zijn woonplaats Laren is hij nauw betrokken bij het kweken van oude landbouwgewassen zoals triticale en Sint Jansrogge. Hij slaat zelf de hand aan de ploeg zogezegd om het uitsterven van gewassen, een van de vele schadelijke bijwerkingen van de grootschalige industriële landbouw, te voorkomen. Deze inzet en betrokkenheid kom je ook tegen op elke pagina van zijn vuistdikke boek Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website