Magazine Logo

Verbeelding en (informele) cultuur. Zin van/in andersoortige orde

Hans Alma

Waardenwerk

Anish Kapoor creëert een eigen orde in het Millennium Park in Chicago. Het kunstwerk is heel nadrukkelijk aanwezig in een speelse omgeving, waarin meerdere objecten van beroemde kunstenaars aandacht opeisen. Met elkaar organiseren ze een ruimte waar mensenelkaar, de kunstwerken en de stad Chicago op een nieuwe manier ontmoeten. Cloud Gate is een grote boonvormige ‘poort’ van gepolijst metaal, die de omgeving spiegelt. Mensen kunnen eronder doorlopen en daar wordt het lachspiegel-effect versterkt. Het is een plek waar mensen zich vrij voelen gekke bekken te trekken, rare houdingen aan te nemen en met elkaar in de lach te schieten over de effecten daarvan. Cloud Gate is een officieel kunstwerk dat een informele cultuur schept. De omgeving maakt mee het kunstwerk dat er door de weerspiegelingen steeds anders uitziet. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website