Magazine Logo

Een kritische blik op het Nederlandse veiligheidsbeleid. Interview met Britta Böhler

Femke Kaulingfreks & Sybrandt van Keulen

Waardenwerk

Britta Böhler is misschien wel de bekendste vrouwelijke advocaat in Nederland. We weten van haar dat ze niet terugschrikt voor zaken met een zware politieke lading. Ze heeft terreurverdachten verdedigd zoals Volkert van der G. en Samir A., maar ook verschillende boeken geschreven waarin ze pleit voor een eerlijke en heldere rechtsgang in Nederland. Böhler heeft zich dikwijls kritisch uitgelaten over politieke inmenging binnen het recht, toch is zij ook sinds 2007 lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks. Femke Kaulingfreks en Sybrandt van Keulen hebben de Amsterdamse advocaat opgezocht in haar kantoor en uitgebreid gesproken over haar visie op asielbeleid, terrorisme en privacy-wetgeving. Böhler blikt terug op zeer bewogen jaren en kijkt hoopvol vooruit naar de politieke en rechtstatelijke toekomst van Nederland met name in relatie tot de Verenigde Staten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website