Magazine Logo

Redactioneel - Rondom de dood

Max de Coole & Frits de Lange

Geron

De dood is nog steeds geen gemakkelijk onderwerp. 'De dood ontsnapt aan ons denken. Hij verblindt ons denken en doet ons spreken verstommen,' schreef Carlo Leget eerder in Geron (Geron 1/2008). Geron heeft er tien jaar over gedaan om de dood tot thema te verheffen. Niet zo vreemd als men beseft dat dood en ouder worden helemaal geen vanzelfsprekende combinatie zijn, zoals Rudi Westendorp stelt in deze Geron. Ouderen zijn niet meer met de dood bezig dan jongeren, schreef de nestor van de Nederlandse gerontologie, Joep Munnichs, in 1964, tegen de gangbare opvatting in. De veronderstelling 'dat bejaarden regelmatig bezig zouden zijn met de eigen eindigheid, [is] onjuist'. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website