Magazine Logo

Je kwetsbaarheid en kracht in een kistje?

Kristien Harmsen

Participatie

(on)breekbaar is een community art project over kwetsbaarheid en kracht. Kunst en creativiteit is het middel om mensen met elkaar in contact te brengen en te verbinden. In het werk van (on)breekbaar zijn ‘kistjes’ een terugkerend fenomeen. Jeannette Claessen en Yvette van Kessel zijn de initiatiefnemers. Beiden zijn trainer, coach en beeldend kunstenaar. In het project werken zij samen met een netwerk van trainer-coaches, beeldend kunstenaars, vrijwilligers en ambassadeurs. In dit artikel komen Jeannette en Yvette aan het woord. Roelanda Prins vertelt wat een van de programma’s voor haar heeft opgeleverd. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website