Magazine Logo

Bejaarde

Christina Mercken

Geron

Volgens Van Dale is een bejaarde simpelweg iemand van 65 jaar en ouder. Maar Van Dale is zelf bejaard, dus luister ik liever naar de jonge Wikipedia. Die bijdetijdse internetencyclopedie weet beter en voegt toe dat het woord ook een negatieve connotatie heeft: 'bij bejaardheid denken mensen al snel aan allerlei lichamelijke ongemakken als gevolg van de leeftijd en het afhankelijk zijn van hulpmiddelen'. Bejaard is kortom niet zomaar oud, het is naar oud. Wie krantenkoppen scant, ziet al snel dat Wikipedia gelijk heeft: Bejaarde kachelt met sukkeldrafje over snelweg - Bejaarde vrouw maand dood in woning - Britse politie pakt serieverkrachter Britse bejaarden op - Brand Belgisch bejaardentehuis: 9 doden - Verkeerd gevaccineerde bejaarde overlijdt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website