Magazine Logo

De herstelbeweging: agenda voor de toekomst

WILMA BOEVINK

Participatie

Natuurlijk wil ik iets zeggen na alle mooie woorden. Allereerst: mijn werk, mijn gedrevenheid, is dat wel een verdienste van mij? Feitelijk is het dankwoord, cynisch genoeg, voor de daders in mijn leven. Mijn werk komt voort uit woede. Woede over wat mij aan ellende is overkomen, over de non-erkenning in de psychiatrie en de positie die je vervolgens krijgt toegeschoven in de samenleving. Ik ben niet meer één en al razernij... je raakt met de jaren toch wat kwijt van die energie en ik ontmoette de juiste mensen om mij daarbij te helpen. Dank je wel daarvoor, Martin Roeten, eeuwig dank voor je volharding. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website