Magazine Logo

Enik Recovery College: School voor het leven

KRISTIEN HARMSEN EN GUUS CRUTS

Participatie

Het Bureau Herstel van Lister in Utrecht biedt al jaren een zelfhulpprogramma vanuit ervaringsdeskundigheid aan voor herstel op maatschappelijk en persoonlijk vlak. Dat heeft dit jaar geresulteerd in het Enik Recovery College. We praten met Martijn Kole en Ton Verspoor, initiatiefnemers van Enik, over herstel, peer support en zelfhulp. We komen bij Enik binnen in de gemeenschappelijke ruimte die gezellig oogt. Het is net lunchtijd, vanuit alle hoeken komen mensen, ze kiezen een lekker broodje uit en schuiven bij elkaar aan tafel. Voor het interview zoeken we een rustiger plekje boven in het gebouw. We passeren een aantal mannen in het trappenhuis die met nieuwe matrassen sjouwen voor de bedden op de gastenkamers. Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website