Magazine Logo

Actief oud worden? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Bernard Smits

Geron

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Het algemene beeld is dat het niet leuk is om oud te zijn. Een grote groep vijftigers en zestigers denkt hard na over de periode na hun arbeidzaam leven. Actief oud worden en zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, dat is de algemene wens. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je een nieuw sociaal netwerk als je je leven lang hebt gedaan wat er van je verwacht werd en hebt gewerkt, gewerkt, gewerkt? En welke vorm van wonen past er bij deze nieuwe levensfase? Hoe staan woningcorporaties in deze thematiek. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website