Magazine Logo

Discussie - 'De speciale aandacht voor Active Ageing ondermijnt de solidariteit tussen generaties'

Geron

Wat betekent solidariteit tussen generaties? In Zuid-Europa keren jongeren zich tegen het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd en in Nederland verwijten ze de babyboomers er met luxe (vroeg-) pensioenregelingen vandoor te gaan. Het is maar net vanuit welk perspectief je het hebt over solidariteit. In het zuiden willen jongeren misschien vooral graag de banen van de ouderen innemen; bij ons vrezen ze, denk ik, voor de kosten van de vergrijzing. Terwijl we in Nederland als oudere generatie toch veel beter voor ons eigen pensioen gespaard hebben dan in het zuiden. De wegen van de solidariteit zijn onnavolgbaar. Als zestiger wil ik me nog steeds actief inzetten voor solidariteit tussen generaties en tussen Noord en Zuid. Vooroplopen hoeft niet meer zo nodig; vooruit duwen en jongeren een steuntje in de rug geven om vooruit te gaan, past meer. Zo kunnen zij het stokje overnemen en de toekomstige intergenerationele en internationale solidariteit vormgeven! Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website