Magazine Logo

Interview met Rudi Westendorp: Ik heb leren accepteren dat het gros van de jonge mensen ongeschikt is voor de ouderenzorg

Christina Mercken & Jan Willem van de Maat

Geron

Volgens Rudi Westendorp is de zorg voor ouderen, na het uitroeien van kindersterfte en terugdringen van sterfte op middelbare leeftijd, de grootste uitdaging voor artsen en professionals in de gezondheidszorg. Dat vereist wel een brede blik die uitgaat van zowel de biologische en sociale aspecten van veroudering (gerontologie) als de medische aspecten van zorg voor ouderen (geriatrie). Alleen dan kun je begrijpen wat ouder worden met een gebrekkig lijf betekent: "Het is imposant te zien hoe in zieke lichamen gezonde geesten leven. Het is voor ons moeilijk voor te stellen, maar een falend lichaam kan onze geest mooier, intensiever en beter maken." Meesterschap over het leven noemt Westendorp dat. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website