Magazine Logo

Licht op Later, twintig jaar onderzoek naar ouder worden

Noelle Sant & Marja Aartsen

Geron

Vanwege het twintigjarig bestaan van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA) vond op 10 november 2011 de LASA-publieksdag 'licht op later' plaats. Tijdens deze dag deelde LASA-onderzoekers hun kennis met het grote publiek. De dag was allereerst bedoeld voor ouderen die van heinde en ver kwamen aangestroomd, waaronder vertegenwoordigers van ouderenorganisaties en ouderen die participeren in het Nationaal Programma Ouderenzorg (ZonMw), maar professionals, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden waren aanwezig. En dag met interessante inzichten en inspirerende uitwisselingen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website