Magazine Logo

Modellen voor het leven op oude dag? - Romanpersonages als schets van de werkelijkheid

Joost van Vliet

Geron

In 2011 kwamen twee boeken uit waarin in elk het leven van een man op leeftijd centraal staat. In het eerste boek De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween staat het elven beschreven van Allan Karlssons. Dit lijvige boek is de debuutroman van Jonas Jonasson (1962, Zweden), die eerder door het leven ging als journalist en media-adviseur, maar zich nu helemaal in het schrijven heeft gevonden. Julius G.M. Hammer is de hoofdpersoon uit het boek Bittere Bloemen, geschreven door Jeroen Brouwers, de woordkunstenaar die trefzeker een oude man weet neer te zetten, en wel een man die lijdt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website