Magazine Logo

Woodstock, woonvoorziening voor een bijzondere groep - Oudere dak- en thuislozen dreigen tussen wal en schip te vallen

Yvonne Witter

Geron

Woodstock, de woonvoorziening voor oudere dak- en thuisloze verslaafden in Den Haag bestaat sinds 2008. Het is opgericht door de Haagse GGz-instelling Parnassia. Er wonen drieëndertig verslaafden variërend van 45 tot 72 jaar. De professionals van Parnassia merkten dat een groeiende groep dakloze en verslaafde mensen maar bleef terugkomen, niet afkickte, ouder werd en behoefte kreeg aan een vaste plek. Hierdoor ontstond het idee voor een woonvoorziening voor deze groep en is uiteindelijk Woodstock geopend. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website